Gastronomilinjen
På gastronomilinjen får du indblik i arbejdet i et storkøkken og lærer om madlavningskunst og alle dens muligheder.
Vores undervisning i køkkenet tager naturligvis udgangspunkt i den enkelte elevs kompetencer og potentialer. Undervisningen kræver ingen særlige forudsætninger andet end lysten til at lave spændende, sund og nærende mad.
Undervisningen tager udgangspunkt i madlavning, anretning, borddækning og andre opgaver, der er i et storkøkken. Eleverne undervises i årstidens frugt og grønt og lærer at lave mad og bagværk udfra forskellige opskrifter.
Sund madlavning
På køkkenlinjen arbejder du både med det kolde og varme køkken, og du lærer at bage og tilberede måltider til store bespisninger af gangen. Ud over selve madlavningen lærer du også om god hygiejne i køkkenet og vigtigheden af en sund og varieret kost.
På køkkenlinjen står vi får bespisningen af hele skolen. Linjen er derfor et oplagt valg, hvis du drømmer om at arbejde indenfor madlavning og levnedsmidler.
På køkkenlinjen bliver du undervist i og skal arbejde med:
• Koldt og varmt køkken
• Ernæring
• Hygiejne
• Kostplanlægning
• Indkøb
• Brød- og kagebagning
• Borddækning og pyntning af spisefaciliteter
• Afrydning og opvask